I ODSŁONY SEKSUOLOGICZNE

W sobotę, 27 kwietnia, w Instytucie Psychologii Uniwersytetu Wrocławskiego odbędą się I Odsłony Seksuologiczne, którym patronować będzie nasza Fundacja. Konferencja poświęcona będzie tematyce rozwoju psychoseksualnego dzieci i młodzieży.

Koło Naukowe Seksuologii im. Michaliny Wisłockiej serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych do udziału w wykładach przygotowanych z myślą nie tylko o pracownikach naukowych i studentach, ale też o rodzicach, opiekunach i wychowawcach. Podczas spotkania specjaliści z dziedziny psychologii i seksuologii opowiedzą o rozwoju ludzkiej seksualności i czynnikach mających znamienny wpływ na jego przebieg oraz podpowiedzą, jak rozmawiać z dzieckiem na krępujące tematy.

W śród prelegentów znajdą się m.in. prof. Maria Beisert z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza – wiceprezes Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego, prof. Alicja Kuczyńska z Uniwersytetu Wrocławskiego, Sylwia Zaremba i Urszula Turyna z Ośrodka Psychoterapii „Mały Książę” czy Marcelina Ochenduszko-Borzęcka z Centrum Pomocy Seksuologicznej.

27.04.2013 (sobota), godzina 09:50
Instytut Psychologii Uniwersytetu Wrocławskiego
ul. Dawida 1 we Wrocławiu
Wstęp wolny