PSYCHOTERAPIA

W pracowni prowadzimy psychoterapię indywidualną oraz terapię par w nurcie psychodynamicznym, a także systemową terapię rodzin. Psychoterapia jest forma pomocy dla osób pragnących uzyskać w swoim życiu trwałą zmianę. Niekiedy kryzys psychiczny jest momentem zastanowienia się nad swoim dotychczasowym funkcjonowaniem, czasami bliscy domagają się w osobie zmiany. Czasami po długim okresie cierpienia pojawia się pragnienie zmiany czegoś w sobie.

W zaciszu naszej pracowni będziesz mieć możliwość omówienia swoich trudności w miłej przyjaznej atmosferze, w kontakcie z doświadczonym specjalistą. Możesz liczyć na zrozumienie i pomoc oraz poważne, profesjonalne podejście do Twojej trudności.

Dla osób zastanawiających się nad zmianą swojego przyszłego życia poprzez psychoterapię umieszczamy cytat Dana Siegel, uznanego profesora psychiatrii:

„Dobra wiadomość jest taka, że zdrowienie, uleczenie, jest możliwe.
Często najtrudniejszym krokiem w jego kierunku jest uświadomienie sobie i przyznanie, że dzieje się z nami coś poważnego, ciągną się jakieś niepoukładane sprawy. Kiedy podejmiemy decyzję o tym, że jesteśmy gotowi podjąć wyzwania poznania prawdy, wtedy też jesteśmy gotowi rozpocząć naszą drogę w kierunku zdrowia i stawania się bardziej taką osobą, jaką chcemy być”.